Makale arşivi

Abajur

Özel kağıtlardan imâl edilmiş masa lambaları ve abajurlarda meydana gelen lekelerin temizliği için önce yumuşak bir silgiyle silin. Ardından alkalinli solüsyona batırılmış pamukla lekenin üzerinden geçin. En son da suyla sildikten sonra kuru bezle kurulayın.
Devamını oku

Reçel

Reçelini yapacağınız malzemeleri bol suyla yıkayıp güzelce durulayın. Kaynayan reçeli karıştırırken tahta kaşık kullanın. Reçelde şekerlenme sorununu aşmak için limon limon suyu kullanın. Kavanozlara doldurulan reçelin üzerindeki hava kabarcıkları kağıt havlu ile alınmalı ve ağzıları ondan sonra...
Devamını oku

Zeytinyağlı Yemekler

Zeytinyağlı yemeklerin daha lezzetli olması için pişirirken içine biraz şeker ilave edebilirsiniz. Zeytinyağlı yemekler piştikten sonra iyice soğuyana kadar kapağının açılmaması gerekir. Ayrıca zeytinyağlı yemeğinizi bir gün dinlendirdikten sonra tüketirseniz daha lezzetli olduğunu...
Devamını oku

Yumurta

Yumurta tazeyken tüketilmesi şart olan bir besindir. Buzdolabında bile 1 haftadan fazla saklanmamalıdır. Bir yumurtanın taze olup olmadığını anlamanın bir kaç yolu vardır. Bunlar: * Yumurtayı tuzlu suya koyun. Eğer yumurta dibe batarsa tazedir. Ortada kalırsa 5-6 günlüktür. Suyun yüzeyine çıkıyorsa...
Devamını oku

Yeşillikler

Marul benzeri yeşil yapraklı sebzeleri nemli gazete kağıdına sararak buzdolabınızda 10 gün kadar saklayabilirsiniz. Ayrıca marulları uzun süre taze saklamak için su dolu bir kapta 1 saat beklettikten sonra yaprakları aşağıya gelecek şekilde buzdolabına koymanızı tavsiye ederiz. Maydanoz ve...
Devamını oku

Yaprak sarma

Yaprak sarmanızın daha lezzetli ve her yanı eşit bir şekilde pişmesi için tencereye dik yerleştirmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca aralarına limon dilimleri de yerleştrebilirsiniz.  Yaprak sarmanız pişerken suyunu çekmesine yakın Kızdırdığınız yağa eklediğiniz karabiber ve sarımsaklı sosu yaprak...
Devamını oku

Tuz

Tuzluğa konan tuzun nemlenmemesi için yıkadığınız tuzluğu kurulamanız yetmez. Bir süre havalandırmanız gerekir. Bu sayede tuzluktaki nem tamamen yok olur ve tuz nemlenmez. Yemeğinizin tuzu fazla olduysa dert etmeyin. Yemeğe biraz sirke ya da şeker ekleyebilirsiniz. Ya da soyup ikiye böldüğünüz...
Devamını oku

Turşu

Turşu için kullanılacak bütün sebzeler taze olmalıdır. Ayrıca sebzelerin çok iyi yıkanması ve iyice kurutulması gerekir.  Turşu suyu 1 ölçü sirkeye 3 ölçü su oranıyla hazırlanmalıdır. Tuz oranı da 1 litre suya 1 çorba kaşığı kaya tuzu şeklinde olmalıdır. Ayrıca 1 litre turşu suyu için 4 diş...
Devamını oku

Tereyağı

Tereyağınız acıdıysa 1 litre suyun içerisine bir tatlı kaşığı karbonat atın. Acıyan tereyağını bi süre bu suyun içinde bekletin. Daha sonra temiz ve soğuk su ile yıkayın. Tereyağınızı kızartırken yanmasını önlemek için bir damla zeytinyağı ilave etmeniz yeterlidir. 
Devamını oku

Tavuk

Tavuk eti çabuk bozulan bir gıdadır. Eve gelen tavuk eti buzdolabında fazla beklemez. Eğer aldığınız tavuğu bir günden fazla bekletecekseniz temizledikten sonra plastik folyoya sarılı olarak derin dondurucuya koymanız gerekir. Bu şekilde 3 ay saklayabilirsiniz.  Pişirildiğinde rengi...
Devamını oku

Pratik bilgi gönderin!

Pratik bilgilerinizi isminizle yayınlıyoruz.