Makale arşivi

Nane

Naneyi havası alınmış poşette saklarsanız daha uzun süre dayanır. Eğer naneyi doğrayacaksanız üzerine şeker serpin. Böylelikle kokusunu arttırırsınız.
Devamını oku

Mısır

Bir vitamin deposu olan mısırı haşlamadan önce suyuna bir çay kaşığı şeker katarsanız daha lezzetli olur.  Patlatacağınız mısırların üzerine 1 saat öncesinden su serpip beklettiğinizde elde edeceğiniz patlamış mısırlar daha leziz ve yumuşak olacaklardır.
Devamını oku

Mercimek

Mercimekten taşları ayıklarken porselen bir kaba yavaşça dökün. Taşlar tabağa düşerken değişik bir ses çıkaracakları için kolayca farkedersiniz. Böcek yeniği, çürük mercimekleri ise suda ayıklayabilirsiniz. Çünkü bunlar daha hafif olduklarından suyun yüzeyine çıkarlar. Mercimeği bol suyla...
Devamını oku

Meyveler

Meyve satın  alırken çok iri ve düzgün görünümlü olanların cazibesine kapılmayın. Çünkü bunlar genellikle tatsız ve sağlıksızdır. Daha şekilsiz ve benekli vs. olanları tercih edebilirsiniz.  Meyveleri uzun süre saklamak için aralarına yaprak yerleştirebilirsiniz.  Meyve salatası...
Devamını oku

Mayonez

Mayonezinizi kendiniz yapıyorsanız kullanacağınız yağ ve yumurtanın oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Mayonezin uzun süre dayanması için zeytinyağı yerine susam kullanmanızı öneririz.  Haşlanan ıspanağın suyunu mayonezde kullanarak farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. 
Devamını oku

Maydanoz

Maydanozları buzdolabında uzun süre saklamak istiyorsanız ayıkladıktan ve yıkadıktan sonra gazete kağıdına sarmanız yeterlidir. Ayrıca yıkanan ve ayıklanan maydanozun suları iyice silkelenip ağzı streç filmle kapatılmış bir cam kavanoza konarak da buzdolabında uzun süre saklanabilir. 
Devamını oku

Marul

Marul, besin değerini çabuk yitirir. Bu yüzden mümkün oldukça çabuk tüketmelisiniz. Buzdolabında uzun süre saklamak istediğiniz marulları gazete kağıdına sarmalısınız. Salatası yapılacak olan marulu 30 dakika kadar sirkeli suda bekletip bol su ile yıkamanız önerilir.  Marul anne sütünü...
Devamını oku

Marmelat

Marmelatı pişirriken içine bir kaç çekirdeksiz üzüm atarsanız renk ve tadı güzelleşir. Ayrıca vişne, erik gibi meyvelerin marmelatını yaparken çekirdeklerini mutlaka çıkarmalısınız.
Devamını oku

Mantar

Mantar pişirirken lezzetli olması için üzerine biraz tuz ve limon suyu serperek 5 dakika kadar bekletebilirsiniz. Ayrıca pişirirken tencere kapağını aralık bırakırsanız suyunu bırakmaz.
Devamını oku

Makarna

Makarnayı pişirirken en büyük sorunlardan biri birbirine yapışmasıdır. Bunu engellemek için pişirme suyuna 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenebilir. Makarna pişirdiğiniz kap yeterli derinlikte ve genişlikte olmalıdır. Kabın dörtte üçünü su ile doldurmak da ideal olanıdır.   Makarnayı sade...
Devamını oku

Pratik bilgi gönderin!

Pratik bilgilerinizi isminizle yayınlıyoruz.