Meyveler

meyvelerMeyve satın  alırken çok iri ve düzgün görünümlü olanların cazibesine kapılmayın. Çünkü bunlar genellikle tatsız ve sağlıksızdır. Daha şekilsiz ve benekli vs. olanları tercih edebilirsiniz. 

Meyveleri uzun süre saklamak için aralarına yaprak yerleştirebilirsiniz. 

Meyve salatası yaptığınızda meyvelerin kararmaması için üzerine limon dilimleri koyabilirsiniz. Ayrıca meyveler soyulduğu anda ve sıkıldıklarında tüketilmeli, bekletilmemelidir. Çünkü bekledikçe vitamin değerlerini kaybederler.

Limon, portakal vb. meyveleri mutfak tezgahınızın üzerinde kesmeyin. Çünkü asitler mermere zarar verir ve tezgahta leke oluştururlar.

Kahvaltıda meyve suyu mu tüketiyorsunuz? Güzel ama daha güzeli taze sıkılmış meyve suyudur. Hazır meyve sularının kalorisi yüksektir. Çünkü şeker içerirler.

Portakal, limon, greyfurt gibi meyveleri sıkmadan önce 15 dakika kadar sıcak suda bekletirseniz daha çok su elde edersiniz.

Kabuklarını soyacak olsanız bile meyveleri yıkamanız gerekir. Bol su ile yıkanmış meyveler daha sağlıklı olacaktır. 

Bozulmaya yüz tutmuş muzları ezip püre haline getirdikten sonra 1-2 kaşık limon suyu ekleyip saklarsanız pasta ve keklerinizde kullanabilirsiniz.

Alüminyum kağıda sarılmış dutlar daha uzun süre taze kalır ve rengi bozulmaz.

Sıcak günlerde meyveler soğuk tercih edilir. Eğer meyveler buzdolabında değilse üzerlerine bir kaç parça buz konduğunda kısa sürede soğuyacaklardır. 

 

Pratik bilgi gönderin!

Pratik bilgilerinizi isminizle yayınlıyoruz.