Lezzetli ve gevrek bademler elde etmek için yapmanız gereken bademleri toz şekere buladıktan sonra tencerede...
>
Baklagilleri pişirmeden önce bir gece suda bekletmek gerekir. Suda bekletmeyi unutmuşsanız ya da aceleniz varsa...
>
Balla ilgili en çok merak edilen saf olup olmadığıdır. Bunu anlamak için bir kaşık balı soğuk suda ezin. Eğer suda...
>
Taze balık nasıl anlaşılır? Gözleri parlak ve canlı, solungaçları pembe ya da kırmızı olan balık...
>
Bamya pişirirken ortaya çıkan salyalı görüntüden kurtulmak için bir limonu ikiye bölün ve kabuğuyla tencereye atın. Hem...
>
Bezelyeleri ayıkladıktan hemen sonra pişirmezseniz kuruyup sertleşirler. Bu durumda önceden soğuk suda bekletmeniz gerekir....
>
Açıkta unutulan ve yumuşamaya başlayan bisküvileri fırında ısıtırsanız eski tazeliklerini yeniden kazanırlar.
>
Brokoli pişirirken vitamin değerini kaybetmemesi için kısa süreli haşlamalı ya da buharda pişirmelisiniz.
>
Demliğe çay koymadan önce demliği yıkayın ve biraz ıslak kalsın. Çayı koyduktan sonra demliği ocağa tutun ve çayın buharla...
>