Yiyecekler

Badem

Lezzetli ve gevrek bademler elde etmek için yapmanız gereken bademleri toz şekere buladıktan sonra tencerede...
>

Baklagiller

Baklagilleri pişirmeden önce bir gece suda bekletmek gerekir. Suda bekletmeyi unutmuşsanız ya da aceleniz varsa...
>

Bal

Balla ilgili en çok merak edilen saf olup olmadığıdır. Bunu anlamak için bir kaşık balı soğuk suda ezin. Eğer suda...
>

Balık

Taze balık nasıl anlaşılır? Gözleri parlak ve canlı, solungaçları pembe ya da kırmızı olan balık...
>

Bamya

Bamya pişirirken ortaya çıkan salyalı görüntüden kurtulmak için bir limonu ikiye bölün ve kabuğuyla tencereye atın. Hem...
>

Bezelye

Bezelyeleri ayıkladıktan hemen sonra pişirmezseniz kuruyup sertleşirler. Bu durumda önceden soğuk suda bekletmeniz gerekir....
>

Bisküvi

Açıkta unutulan ve yumuşamaya başlayan bisküvileri fırında ısıtırsanız eski tazeliklerini yeniden kazanırlar.  
>

Brokoli

Brokoli pişirirken vitamin değerini kaybetmemesi için kısa süreli haşlamalı ya da buharda pişirmelisiniz.
>

Çay

Demliğe çay koymadan önce demliği yıkayın ve biraz ıslak kalsın. Çayı koyduktan sonra demliği ocağa tutun ve çayın buharla...
>

Pratik bilgi gönderin!

Pratik bilgilerinizi isminizle yayınlıyoruz.