Makale arşivi

Cam temizliği

Camlarda oluşan lekeler için su ve deterjan yetersiz kalabilir. Böyle durumlarda kesilmiş bir patatesle camın üzerindeki lekeyi ovun. Kuru bir bezle patates izlerini temizlediğinizde lekenin de çıktığını göreceksiniz. Gliserine batırılmış bir bezle camları sildiğinizde camların buğulanmasını...
Devamını oku

Böğürtlen lekesi

Böğürtlen lekesini çıkarmak için lekenin olduğu yeri süte batırıp biraz bekledikten sonra yıkamanız yeterlidir.
Devamını oku

Boya fırçalarının temizliği

Boya fırçalarını kullandıktan sona temizlemek gerekir. Ancak temizleseniz bile bir süre sonra sertleşecektir. Bunu önlemek için fırçanın tellerini sabunla yumuşatıp yıkamalısınız.
Devamını oku

Badana boya lekesi

Boya sonrası camlarda ve fayanslarda lekeler kalır. Bu lekeleri çıkartmak ve yerlerini parlatmak için terebentin kullanabilirsiniz. Sıcak su dolu bir kapta ısıttığınız terebentinle lekeli yerleri sildikten sonra sirke eklenmiş suyla üzerinden geçmeniz iyi olacaktır.
Devamını oku

Ayna

2 ölçü suya 1,5 ölçü sirke ekleyerek bir karışım hazırlayın. Bu karışıma top haline getirdiğiniz gazeteyi batırarak aynanızı sildikten sonra kuru bezle kurulayın. Ayrıca aynanızı parlatmak için ikiye böldüğünüz çiğ patatesle ovalayıp bir miktar alkol katılmış suyla durulayabilirsiniz.
Devamını oku

Ayakkabı

Ayakkabınızda boya lekeleri varsa siyah ve koyu renkli lekeler için saf alkol açık renkli lekeler için eter kullanmalısınız. Su lekeleri olan ayakkabılarınızı boyamadan önce vazelin sürün. Şayet küf lekeleri varsa bir beze gliserin dökerek silin. Spor ayakkabılarınızı eski diş fırçalarını...
Devamını oku

Ampul

Ampul temizliğinde alkol en iyi temizleyicidir. Ancak ampul üzerinde pütürler oluşmuşsa soğan parçasıyla silip nemli bezle temizlemelisiniz. Sildiğiniz ampulün üzerine yakmadan önce parfüm sıkarsanız yandığında eviniz güzel kokacaktır.
Devamını oku

Alüminyum

Alüminyum eşyalar bir süre sonra kirlenir ve kararır. Bunları temizleyip parlatmak için içlerine su doldurun ve biraz da sirke ilave ettikten sonra kaynatın. Sonra yünlü bir kumaşla sildiğinizde parlayacaklardır. Alüminyum kaplarınızı parlatmak için içlerinde kuzukulağı ya da süt kaynatmanız da...
Devamını oku

Altın

1 litre suyun içine 15 gram kadar sabun rendesi ve 100 gram da amonyak koyun. Temizleyeceğiniz altın eşyaları bu karışımda 30 dk. bekletin. Ardından soğuk suyla durulayın ve bir deri parçası kullanarak silin.
Devamını oku

Pratik bilgi gönderin!

Pratik bilgilerinizi isminizle yayınlıyoruz.