Makale arşivi

Pudra şekeri

Hazırda pudra şekeriniz yoksa ve lâzım olmuşsa kendiniz hazırlayabilirsiniz. Bunun için iki temiz kağıt arasına toz şekeri koyun ve ısıttığınız ütüyü şekerler un haline gelinceye kadar kağıdın üzerinde gezdirin. Pasta ve keklerinizde kullanabileceğiniz pudra şekeriniz hazır.
Devamını oku

Pilav

Pilavı yapılacak olan pirinci yarım saat kadar ılık ve tuzlu suda bekletirseniz pilavınız bembeyaz ve daha lezzetli olur. Ayrıca bunun için tencereye ince bir dilim limon da koyabilir ya da pilavın suyuna bir iki damla limon ilave edebilirsiniz. Daha lezzetli bir pilav için pilavın suyu konduktan...
Devamını oku

Pirinç

Pirinç ve bulgur gibi tahılların en sağlıklı saklama şekli bez ya da cam kaplarda saklamaktır. Ayrıca ışık almayan, serin yerde muhafaza ederseniz pirincinizidaha uzun süre saklayabilirsiniz.
Devamını oku

Pırasa

Pırasa pişirirken yemeği fazla karıştırmayın. Çok karıştırmak pırasa yemeğinizin kötü görünmesine sebep olur. Pırasa pişirirken oluşan kötü kokuyu engellemek için bir parça ekmek atmanız yeterlidir. 
Devamını oku

Peynir

Peynir alırken az yağlı ve az tuzlu olanı tercih edin. Çünkü yağlı peynirin sindirilmesi zordur. Peynirinizi plastik ya da alüminyum kaplarda saklamayın. Cam kap kullanabilirsiniz. Ayrıca peynir kabının içine bir kesme şeker koyarsanız  şeker nemi alacağından peynir uzun süre taze kalır ve...
Devamını oku

Patlıcan

Soyduğunuz patlıcanları içine limon damlattığınız suda bekletirseniz hem acısını almış olursunuz hem de kararmasını engellersiniz. Karnıyarık yemeği için patlıcanları kızartmak yerine közlemenizi ya da fırında pişirmenizi öneririz. Ayrıca karnıyarıkta kullanamcağınız kıymaya az miktarda soya...
Devamını oku

Patates

Uzun süre bekleyen patateslerin çimlenmesini önlemek için aralarına bir kaç tane elma koyabilirsiniz. Beyaz renkli patatesler kararmaya yüz tutmuş olanlara nazaran daha dayanıklıdır.  Üzeri bulaşık teliyle ovulmuş patatesler daha kolay soyulur. Kızarttığınız patateslerin dağılmaması için...
Devamını oku

Pasta

Dilimlediğiniz bir pastanın geri kalanını kurumadan saklamak için pastanın yanına yarım elma koyup ağzı kapalı bir kapta muhafaza edebilirsiniz.  Tatlı ya da tuzlu farketmez eğer pastanızın gevrek olmasını istiyorsanız hamuruna 1 çay kaşığı tuz atın. Mozaik pasta yapıyorsanız bisküvinin...
Devamını oku

Pancar

Pancarı haşlarken içersine bir kaşık sirkeyle birlikte pancarın saplarını da koyarsnız renginin daha kırmızı olmasını sağlayabilirsiniz.
Devamını oku

Otlar

Pişirilen otlar vitaminlerini çabuk kaybederler. Dereotu ve maydanoz gibi otlar piştiklerinde renkleri kararır. Bu nedenle bu tür otları yemekleri ocaktan alırken, kıyılmış halde yemeğe serpiştirmenizde yarar vardır. 
Devamını oku

Pratik bilgi gönderin!

Pratik bilgilerinizi isminizle yayınlıyoruz.