Sütünüzü kaynattığınız tencerenin ağız kısmını yağlarsanız sütün taşmasını engelleyebilirsiniz.
Eğer kaynattığınız sütüm kaymak tutmasını istemiyorsanız içine bir parça buz atmanız yeterlidir.
Devamını oku
Sucukların küflenmemesi için serin bir yerde muhafaza edilmesi gerekir ama bu yeterli değildir. Zaman zaman kesilmiş bir limon ile silerseniz sucuklar küflenmeyecektir.
Devamını oku
Sosisler kızarırken patlamamaları için fırına ya da ızgaraya koymadan önce soğuk süte batırılabilir. Eğer nar gibi kızarmış sosisler elde etmek istiyorsanız haşladığınız sosisleri una buladıktan sonra kızartmalısınız.
Devamını oku
Yemeğinizde kullanacağınız soğan fazla acıysa ve yemeğinizde kokmasını istemiyorsanız kabuklarını soyduğunuz soğanıbir süre kaynatın ve suyunu süzdükten sonra kullanın.
Soğan doğrarken gözlerinizin yaşarmaması için soyulmuş soğanları su dolu bir kapta 5 dakika süreyle bekletebilirsiniz.
Devamını oku
Sebzenizi haşlıyorsanız haşlama suyunu atmayın. Sebzenin suya bıraktığı vitaminlerden faydalanmak için bu haşlama sularını buzdolabında saklayıp çorbalarınızda kullanabilirsiniz.
Sebzelerinizi yıkamak için tuzlu su kullanırsanız daha hijyenik ve çabuk yemekler...
Devamını oku
Sarımsağın kendisini değil de sadece lezzetini yemeğinizde görmek istiyorsanız üzerine delikler açılmış alüminyum folyolara sardıktan sonra yemeğin içine atabilirsiniz. Böylelikle yemek piştikten sonra sarımsakları yemeğin içinden kolayca alabilirsiniz.
Sarımsaklarınızı kolayca soymak için...
Devamını oku
Salçanın bozulmasını ya da küflenmesini engellemek için kullandıktan sonra içerisine az miktarda zeytinyağı ve tuz eklemeniz yeterlidir.
Kendi yaptığınız salçanın sulu olduysa içine bir miktar ekmek ufaladıktan sonra bir kaç dakika boyunca kaynatabilirsiniz.Ya da imkanınız varsa güneşte bir ya da...
Devamını oku
Salatalarınızda kullanacağınız malzemeleri mutlaka akan suda bolca yıkayın ya da sirkeli suda bekletin.
Salatalarınızı hiç bir zaman buzdolabından çıktığı gibi servis etmeyin. Soğuk bir salatanın lezzeti olmayacaktır.
Salatalarınızın daha lezzetli olması için tuzunu atıp karıştırdıktan...
Devamını oku
Kahvaltılarsa sıkça tüketilen salamı buzdolabında saklamamak gerekir. Çünkü böyle daha çabuk kurur. Bunun yerine keten ya da pamuk bez içinde ve serin bir yerde saklarsanız daha uzun süre dayanacaktır.
Devamını oku
Sandviçlerinizi üst üste koyup nemli bir peçeteye sıkıca sararsanız daha uzun süre taze olarak saklaybilirsiniz.
Devamını oku