Kek pişirirken kullanılacak malzemelerin oda sıcaklığında olması çok önemlidir. Bunun için malzemeleri en az bir saat önce buzdolabından çıkarmalısınız. Soğuk malzemeler kekin kabarmasını engeller. Kekin içine ekleyeceğiniz bir kaç damla limon ya da limon kabuğu rendesi keki iyi kabartır. Kekin...
Devamını oku
Fırına verilen kaşar peynirinin lif lif olması için büyük delikli bir rendeyle rendelemeniz yeterlidir. Ayrıca kaşar peynirini ağzı kapalı bir kavanızda saklarsanız kurumaz.
Devamını oku
Pişirdiğiniz karnabaharın kararmasını önlemek için pişirmeden önce yarım saat kadar tuzlu suda bekletin. Karnabaharınız bembeyaz olacaktır.
Devamını oku
Kabak yemeklerinizin daha lezzetli olması için dereotu kullanabilirsiniz. C ve E vitaminleri bakımından zengin olan dereotu kabak yemeğine ayrıca bir lezzet katar.
Devamını oku
Kabuğu soyulmamış incirleri ağzı kapalı bir kap ya da poşet içerisinde buzdolabının sebzelik bölümünde 2 haftaya kadar bozulmadan saklayabileceğinizi biliyor muydunuz? Artık biliyorsunuz.
Devamını oku
Sirkeli suda beklettiğiniz ıspanak daha kolay temizlenir. Ispanak pişirirken tencere az miktarda su koymalı ve hafif ateşte pişirmelidir. Böylelikle kendi suyunda pişen ıspanak dah lezzetli olur ve vitaminini korur.
Devamını oku
Haşlanan havucun renginin kaybolmaması için kaynar sudan çıkarınca hemen soğuk suyun altında bir kaç dakika bekletin.
Dikkat! Havuç seçerken kök kısmı çürümemiş olmasına, uç kısmının sivri değil yuvarlak olmasına dikkat edin. Ayrıca havuç yumuşak, gevşek değil, sert olmalı ve tam olgunlaşmış...
Devamını oku
Hardalınızın bozulmaması için üzerine bir dilim limon koymanız yeterlidir.
Devamını oku
Hamuru yoğurmaya başladığınızda içine ekleyeceğiniz bir miktar maden suyu ile daha yumuşak bir hamur elde edersiniz.
Pizza hamurunun daha yumuşak olması için biraz patates nişastası eklemelisiniz.
Hamurunuzu mayalarken üzerini örtmeden önce bir parça koparıp yuvarlayın. Bu hamur topunu su dolu...
Devamını oku
Hamsi kızartacaksanız yağın yeterli sıcaklığa ulaşmasını bekleyin. Bunu anlamak için yağın içine küçük bir ekmek atın. Eğer ekmek hemen kızarıyorsa yağ kıvama gelmiş demektir. Kızartacağınız hamsiyi mısır ununa bularsanız daha lezzetli olur. Hamsileri kızartmadan önce kâğıt havlu ile kurularsanız...
Devamını oku