Kesilmiş yarım limonları kurumadan saklamak için bir tabağa toz şeker serpiştirin ve limonun kesik tarafını şekerin üzerine gelecek şekilde koyun. İki hafta kadar kurumasını engelleyecektir. Ya da kesik kısma tuz serpebilirsiniz.
Sertleşmiş limonları kesmeden önce sıcak suda 1-2 dakika...
Devamını oku
Lahana pişirirken ortaya çıkan kötü kokuyu engellemek için pişirme suyuna elma kabuğu koyabilirsiniz. Bu, lahananın hazmedilmesini de kolaylaştıracaktır.
Lahana salatanızın daha lezzetli olmasını isterseniz haşlanan yaprakları soğumaya bırakın. Ardından zeytinyağı, limon, tuz ve...
Devamını oku
Kuru soğanlarınızı daha uzun süre saklamak için kuru, serin ve havadar yerleri tercih edin. Ayrıca ayakkabı kutuları da kapakları sıkıca kapatılmak şartıyla soğan saklamak için idealdir.
Devamını oku
Kuş üzümlerinin saplarını ayıklamak için biraz unla ovduktan sonra büyük delikli bir elekten geçirin. Unla birlikte sapları da dökülecektir.
Devamını oku
Kurabiye yaparken malzemelerin oda sıcaklığında olması önemlidir. Malzemeleri mikserle çırparsanız hamuru iyice gevşer. Hızlıca yoğurulan kurabiye hamuru şeffaf folyo da yarım saat bekletilir ki hamuru daha kolay kesilebilsin. Kurabiyelerinize şekil verirken elinizi soğuk suyla ıslatıp kurulrsanız...
Devamını oku
Hazır konservede bozulma olup olmadığını anlamak için kutunun görüntüsüne bakılır. Kutu kabarmış ya da şişmişse konserve bozuktur. İçe doğru basık ya da düz ise bozuk değildir.
Eğer konserveyi kendiniz yapacaksanız şunlara dikkat etmelisiniz:
Kavanozlar temiz olmalıdır. Temizliğinden emin...
Devamını oku
Kompostoyu taze ve yumuşak meyvelerden yapmalısınız. Kompostoyu yaparken de meyveleri eklemeden önce şeker ve suyu önceden kaynatırsanız meyveler parçalanmadan kalır lezzet ve görüntü açısından daha iyi sonuç elde edersiniz.
Komposto hazırlarken içine bir miktar karanfil atarsanız farklı bir tat...
Devamını oku
Kirazın ağrı kesici etkisi vardır. Bunu yanında sapları da faydalıdır. Kiraz saplarını kaynattığınız su, zayıflamadaki en büyük yardımcınız olacaktır.
Devamını oku
Kızartmalar sağlık açısından pek tavsiye edilmez. Ancak yine de sofralarımızda önemli yer tutar. Size tavsiyemiz kızartacağınız yiyecekleri yumurta ve galeta ununa bulayıp buzdolabında beklettikten sonra kızartın. Bu sayede kızartmalar daha az yağ çeker ve daha lezzetli olur.
Kızartma yağının...
Devamını oku
Kepek ekmeği diğer ekmeklere göre sizi daha tok tutar ve zayıflamanıza yardımcı olur.
Devamını oku