Makale arşivi

Çay

Demliğe çay koymadan önce demliği yıkayın ve biraz ıslak kalsın. Çayı koyduktan sonra demliği ocağa tutun ve çayın buharla nemlenmesini sağlayın. Çayınız kaynar suya rengini ve tadını daha iyi verecektir.
Devamını oku

Ceviz

Ceviz ve fındık gibi sert kabuklu kuru yemişlerinizi buzdolabında 6 ay süreyle muhafaza edebilirsiniz.
Devamını oku

Brokoli

Brokoli pişirirken vitamin değerini kaybetmemesi için kısa süreli haşlamalı ya da buharda pişirmelisiniz.
Devamını oku

Bisküvi

Açıkta unutulan ve yumuşamaya başlayan bisküvileri fırında ısıtırsanız eski tazeliklerini yeniden kazanırlar.
Devamını oku

Bezelye

Bezelyeleri ayıkladıktan hemen sonra pişirmezseniz kuruyup sertleşirler. Bu durumda önceden soğuk suda bekletmeniz gerekir. Bezelyenizin lezzetli ve yumuşak pişmesini istiyorsanız tuzunu en son eklemelisiniz.  Pişmeye başladıktan sonra iki tane kesme şeker eklerseniz daha iyi sonuç elde...
Devamını oku

Bamya

Bamya pişirirken ortaya çıkan salyalı görüntüden kurtulmak için bir limonu ikiye bölün ve kabuğuyla tencereye atın. Hem lezzetli pişecektir hem de salya olmayacaktır. Bilgicik: 100 gr bamyada günlük magnezyum ihtiyacımızın üçte birini, günlük demir ihtiyacımızın ise tamamını karşılayacak kadar...
Devamını oku

Baklagiller

Baklagilleri pişirmeden önce bir gece suda bekletmek gerekir. Suda bekletmeyi unutmuşsanız ya da aceleniz varsa baklagilinizi soğuk suya koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra 5 dakika kısık ateşte bekletin. Sonrasında tencereyi ocaktan alıp 1 saat ağzı kapalı olarak bekletirseniz suda bir gece...
Devamını oku

Balık

Taze balık nasıl anlaşılır? Gözleri parlak ve canlı, solungaçları pembe ya da kırmızı olan balık tazedir. Temizlenmesi: Balığı temizlemeden önce üzerine sirke serperseniz yüzgeçleri daha kolay temizlenir. Temizlenen balık iyice kurutulmalıdır. Böylelikle un ve yumurtaya daha iyi...
Devamını oku

Bal

Balla ilgili en çok merak edilen saf olup olmadığıdır. Bunu anlamak için bir kaşık balı soğuk suda ezin. Eğer suda beyazlaşma varsa içinde nişasta ve un olduğu anlaşılır. Balınızı cam kavanoz içinde serin ve ışıksız bir yerde ağzı kapalı olarak saklamanızı öneririz. Böylelikle bozulmaz ve besin...
Devamını oku

Badem

Lezzetli ve gevrek bademler elde etmek için yapmanız gereken bademleri toz şekere buladıktan sonra tencerede kızartmak.
Devamını oku

Pratik bilgi gönderin!

Pratik bilgilerinizi isminizle yayınlıyoruz.