Fırın tepsisinde 5-10 dakika ısıtılan bayatlamış fındıklar yeni kavrulmuş fındık gibi taze bir hale geleceklerdir.
Devamını oku
Fesleğen yapraklarını 3-5 dakika az yağlı tavada çevirip yemeğinize katarsanız yemeklerinize hem lezzet hem de güzel bir görünüm katar
Devamını oku
Fasulyenin kılçıklarını, haşlandıktan sonra ayıklarsanız vitamin değerini kaybetmesini önlersiniz.
Devamını oku
Eriştenizin daha lezzetli olmasını istiyorsanız içine tavuk yumurtasından başka bir de kaz yumurtası ekleyiniz. Böylece hamuru daha sert olacaktır. Ayrıca bir parça tuz ilave ettiğiniz erişte hamuru daha kolay açılır.
Devamını oku
Elma piştiğinde rengi bozulur ve koyulaşır. İçine bir kaç damla limon eklediğiniz şekerli su ile elmanın rengini korumasını sağlayabilirsiniz.
Devamını oku
Dolmalarınızda değişik ve güzel bir tat elde etmek için kestane parçacıkları ilave etmeyi deneyebilirsiniz.
Devamını oku
Domatesleri kaynar suda bekletirseniz kabuklarını bıçağın tersi ile kolayca soyabilirsiniz. Buruşmuş domatesleri tuzlu suya koyup yarım saat kadar buzdolabında bekletin, çıkardığınızda daha diri görüneceklerdir.
Devamını oku
Çorbanıza lezet katmak için küçük bir öneri: Pişirmeden 15 dakika önce içine bir kaçık sirke koyun.
Devamını oku
Çilek alırken canlı kırmızı renkte ve lekesiz olanları tercih edin. Çileği hemen tüketmeyecekseniz saplarını koparmadan geniş bir kapta 1-2 gün saklayabilirsiniz. Ayrıca çilekleri yıkamadan saplarını çıkarmayın ki su çekip yumuşamasınlar.
Çilek bir yıl saklanır mı? Çileklerin sert ve olgun...
Devamını oku
Çikolata sosu hazırlarken içine koyacağınız bir miktar kahve ile daha güzel ve farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.
Devamını oku