Makarna
27.01.2015 11:54
Makarnayı pişirirken en büyük sorunlardan biri birbirine yapışmasıdır. Bunu engellemek için pişirme suyuna 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenebilir. Makarna pişirdiğiniz kap yeterli derinlikte ve genişlikte olmalıdır. Kabın dörtte üçünü su ile doldurmak da ideal olanıdır.
- Makarnayı sade suda haşlayabileceğiniz gibi et, balık ve tavuk suyunda da haşlayabilirsiniz.
- Makarna suyu kaynadığında tuzunu ekleyin. Ekleyeceğiniz tuz, 4 su bardağına 1 tatlı kaşığı olmalıdır.
- Makarna pişirirken pişirme süresine paketin üzerinden bakmalısınız. Eğer yazmıyorsa 10. dakikadan sonra çatalla kontrol etmelisiniz.
- Lezzetli bir makarna için makarnayı ne az ne de çok pişirmelisiniz. Dışı yumuşak içi hafif sert olmalıdır.
- Makarnanızı pişirir pişirmez servis ederseniz daha güzel olur.