Limon

limonKesilmiş yarım limonları kurumadan saklamak için bir tabağa toz şeker serpiştirin ve limonun kesik tarafını şekerin üzerine gelecek şekilde koyun. İki hafta kadar kurumasını engelleyecektir. Ya da kesik kısma tuz serpebilirsiniz. 

  • Sertleşmiş limonları kesmeden önce sıcak suda 1-2 dakika bekletirseniz limon daha sulu olur.
  • Rendelenecek olan limon kabuğunda leke varsa karbonatlı suda bekletin. Lekeler gidecektir.
  • Güneş gören bir yerde bekletilen limon kabuklarını kurutup saklarsanız çelik tencereleri parlatmak, yağlı mutfak eşyalarını temizlemek için kullanabilirsiniz.
  • Suyunu sıktığınız limonların kabuğunu rendeleyip şekerle karıştırıp kavanozda ya da buzdolabında saklayın. Pastalarınız ve salçalarınıza ekleyerek limon kokusu elde edebilirsiniz.
  • Limon kabuğunu rendelerken yalnızca sarı kısımlarını rendeleyin. Beyaz kısımları acıdır.
  • Limon suyu ile pişirilen etler çabuk pişer ayrıca daha lezzetli olur ve kolay sindirilir.
  • Tavuğunuzun güzel kızarması için üzerine limon suyu sıkabilirsiniz.
  • Limon alırken kalın ve buruşuk kabuklusundan kaçının. İnce ve parlak kabuklu limonlar daha suludur.
  • Patates ve karnabaharın haşlandıklarında renklerinin değişmemesi için kaynayan suya limon sıkabilirsiniz. Bu, lezzetlerini de artıracaktır.
  • Meyve salatasına doğradığınız meyvelerin kararmaması için de üzerlerine limon sıkabilirsiniz.

Pratik bilgi gönderin!

Pratik bilgilerinizi isminizle yayınlıyoruz.